Република Србија
ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

Дежурни јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Великој Плани је дана 08.08.2023.године полицијским службеницима ПС Велика Плана наложила да донесу решење о задржавању осумњичене М.П. из Марковца (рођена 1986.године) због постојања основане сумње да је извршила кривично дело Насиље у породици из члана 194 став 1. Kривичног законика и кривично дело Угрожавање сигурности из члана 138 став 1 Kривичног законика.

Према наводима кривичне пријаве осумњичена је у алкохолисаном стању отишла до куће у којој живе њена сестра и мајка где се најпре посвађала са мајком коју је почупала по коси, а када је сестра покушала да одбрани мајку, исту је физички напала и више пута ударила рукама по глави и телу. Након тога сестра је побегла у двориште где је сустигла осумњичена и оборила на земљу, ударала и гушила рукама стежући је за врат. Kада се сестра отргла побегла је у двориште комшинице и сакрила се у кућу где су се обе закључале, а када је осумњичена дошла испред куће држећи нож у једној руци и маказе у другој руци, вређала их је погрдним речима звала да изађу напоље и претила да ће их све побити. Након тога избушила је све гуме на возилу које је било паркирано у дворишту, поломила оба ретровизора и удара дрвеним штапом по ауту.

Осумњичена је на саслушању у Основном јавном тужилаштву у Великој Плани делимично признала извршење кривичних дела наводећи да се већег дела дешавања не сећа. Ради даљег несметаног вођења поступка због постојања особитих околности да би останком на слободи могла ометати поступак утицајем на оштећене, судији за претходни поступак поднет је предлог за одређивање притвора према осумњиченој.

У даљем току поступка тужилаштво ће испитати оштећене, евентуалне сведоке, одредити вештачење урачунљивости осумњичене и спровести друге доказне радње у циљу доношења јавнотужилачке одлуке.